Στηρίξτε την προσπάθεια μας!


Χαρίστε μας απλόχερα το "Like" σας κι εμείς θα σας ανταμείψουμε με τα καλύτερα άρθρα ανά τον κόσμο! Σας Ευχαριστούμε!

Close in 2:00

Η λύση της 10ετίας για τα άτομα με αναπηρία


Είναι δεδομέμενο ότι τα άτομα με αναπηρίες υφίστανται μεγάλες αδικίες στη χώρα μας. Αδικίες που μεγεθύνονται αν αναλογιστούμε πόσο πολύ έχει πληγεί η Ελληνική οικονομία από τα τελευταία χρόνια της κρίσης προσπαθώντας να περικόψει ό,τι μπορεί να περικοπεί. Πριν από μερικούς μήνες, είδαμε από κοντά το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου για ΑμεΑ και καταλάβαμε από πρώτο χέρι πόσο δύσκολη είναι η ζώη αυτών των ανθρώπων.

Ωστόσο, το ευτυχές είναι ότι σε όλο τον κόσμο γίνονται κάθε μέρα έρευνες οι οποίες στοχεύουν στο να καλυτερεύσουν τη ζωή εκείνων που το έχουν περισσότερο ανάγκη από εμάς. Όπως για παράδειγμα στην Ελβετία και συγκεκριμένα στο πανεπιστήμιο ΕΤΗ της Ζυρίχης (ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης).
Εκεί οι δραστήριοι φοιτητές, αναζητώντας νέους τρόπους για να κάνουν καλύτερο αυτόν τον κόσμο έφτιαξαν το Scalevo. Το Scalevο είναι ένα ηλεκρικό αμαξίδιο που "τρέχει" με 10 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ έχει τη δυνατότητα να ανεβαίνει και σκαλοπάτια. Με αυτόν τον τρόπο ακόμα και το λιγότερο φιλικό προς τα ΑμεΑ μέρος, αμέσως γίνεται προσβάσιμο. Το όλο concept στηρίζεται στις ερπύστριες που υπάρχουν ανενεργές ανάμεσα από τις ρόδες και "ενεργοποιούνται" τη στιγμή που χρειάζεται. 

provocateur.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Προηγουμενο
Next Post »
loading...