Στηρίξτε την προσπάθεια μας!


Χαρίστε μας απλόχερα το "Like" σας κι εμείς θα σας ανταμείψουμε με τα καλύτερα άρθρα ανά τον κόσμο! Σας Ευχαριστούμε!

Close in 2:00

H ομορφιά του Γιοσεμίτι σε ένα απίθανο βίντεο





 Το Γιοσέμιτι (Yosemite) είναι ένα εθνικό πάρκο από τα πιο φωτογραφημένα αλλά και με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο. Το εκπληκτικό τοπίο από τεράστιους βράχους, ψηλούς καταρράκτες, σπήλαια, δάση και άλλες δημιουργίες της φύσης συναρπάζουν κάθε χρόνο περισσότερους από 3,7 εκατομμύρια τουρίστες απ 'όλο τον κόσμο.

Αυτό το βίντεο, δημιουργήθηκε από τους φωτογράφους Σέλντον Νιλ και Colin Delehanty, όπου πέρασαν μερικές εβδομάδες σε αυτόν τον παράδεισο κάνοντας αυτό το ντοκιμαντέρ.

Απολαύστε το τοπίο σε αυτό το καταπληκτικό HD βίντεο και αν έχετε χρόνο αφιερώστε τον για να μας πείτε τη γνώμη σας για αυτό.




Μερικές ακόμα πληροφορίες από το Βικιπαίδεια :
.

Το Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι (Yosemite National Park) βρίσκεται στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και εκτείνεται κυρίως στις κομητείες Μαριπόζα και Tuolumne. Έχει συνολική έκταση 761.266 στρεμμάτων (3.081 χμ²) και φθάνει μέχρι τις δυτικές πλαγιές της οροσειράς Σιέρρα Νεβάδα. Αποτελεί τουριστικό προορισμό για περισσότερους από 3.5 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως και οι περισσότεροι επισκέπτες έρχονται σε επαφή μόνο με την έκταση των 18 χμ² της ομώνυμης κοιλάδας. Το 1984 ανακηρύχθηκε μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ενώ είναι αναγνωρισμένο διεθνώς για τη φυσική ομορφιά του, τις εντυπωσιακές βουνοπλαγιές από γρανίτη, τους καταρράκτες, τα ποτάμια και τους χειμάρρους του, καθώς και τη βιοποικιλότητα που παρατηρείται στο πάρκο. Περίπου το 89% της έκτασής του έχει ανακηρυχθεί περιοχή άγριας φύσης. Υπήρξε ιστορικά το πρώτο πάρκο που τέθηκε υπό προστασία με απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Προηγουμενο
Next Post »
loading...